Welkom op de website van Toneelvereniging Hervelo uit Harreveld.

Hervelo is opgericht in 1951 en voert elk jaar aan het eind van de herfstvakantie een toneelstuk op. Daarnaast brengt het jeugdtoneel in het voorjaar of zomer een toneelstuk voor het voetlicht

Harreveld laaiend enthousiast over toneeluitvoering!

Harreveld - Vrijdagavond 25 en zaterdagavond 26 oktober liep vrijwel heel Harreveld uit voor de jaarlijkse toneeluitvoering van toneelvereniging Hervelo. Hervelo heeft onder regie van Wim de Roos een erg goede voorstelling met een ervaren cast op de planken gezet. Ze namen het publiek vanaf het begin tot het einde mee in het verhaal.

Alle aanwezigen in het Dorpshuis t Kempken konden genieten van de heftige verwikkelingen en bijzondere typetjes van het blijspel : de familie Bruinsma in de bocht, groeten van de Veluwe Het zal je maar gebeuren, je wint een week vakantie in een caravan op de Veluwe. Je neemt je familie mee en gaat op weg. Maar op plaats van bestemming lijkt de vakantie toch iets anders uit te pakken dan je had gedacht. Dan heb je nog de buren, holbewoners, vakantiegasten van een heel ander niveau en zo dus komt op de camping de familie Zwaanswijk met de caravan naast het gezin van Sjef Bruinsma te staan. Sjef Bruinsma werd op geweldige manier gespeeld door Andre Reukes, recht voor zijn raap en vlot van de tongriem gesneden. Margreth Tankink speelde zijn vrouw Truus; het publiek had medelijden met haar. Manlief en zoon werden door haar op hun wenken bediend en groot was dan ook de hilariteit wanneer ze weer over de aardappels begon! Zoon Boris (Rene Kolkman) was erg geinteresseerd in vrouwelijk schoon en speelde zijn rol vol overtuiging. Veelvuldig kreeg ook hij gul applaus van het ruimschoots aanwezige publiek.

Het contrast met de familie van Zwaanswijk in de andere caravan was groot: de rol van vader Jan Hein was Henry ten Have op het lijf geschreven. Strak in het pak, onberispelijk woordgebruik en ja darling/ nee darling. Een echte Jan Hen! volgens Sjef Bruisma en volgens het volop genietende publiek. De bekakte bazige Mathilda Zwaanswijk werd heel mooi neergezet door Anja Klein Holkenborg en Corry Beusink speelde op hilarische wijze de arrogante en eigenwijze schoonmama van de familie Zwaanswijk. Nee, dan de dochter des huizes Clarissa Zwaanswijk (Muriel Meekes), die genoot volop van het campingleven. Na enige verwikkelingen, waar Boris Bruinsma de hand in had, kon ze uiteindelijk haar nieuwe vriendje Michiel Hulst in de armen sluiten. Deze rol werd goed vertolkt door Stefan Kampshof. Zo werd de ruzie scene tussen Clarissa en Michiel subliem en levensecht neergezet.

Wat het bij Hervelo altijd zo bijzonder maakt is de tribuneopbouw. De publiek zitten in een carre-vorm om het toneel heen van laag naar hoog en de toneelspelers spelen op de vloer, als het ware midden tussen het publiek. Met veel kunst en vliegwerk was het de decorploeg gelukt om twee echte caravans in het dorpshuis te krijgen. Deze werden uiteindelijk als hoofdprijs in de verloting weggedaan en zondagochtend konden de nieuwe eigenaars hun huisje op wielen ophalen bij het Dorpshuis. Kortom, Hervelo kan terugkijken op een zeer geslaagd toneelweekend!

Voor meer info over inhoud en spelers klik
  • HIER
  • Het publiek wacht in spanning op wat er komen gaat