Welkom op de website van Toneelvereniging Hervelo uit Harreveld.

Hervelo is opgericht in 1951 en voert elk jaar aan het eind van de herfstvakantie een toneelstuk op. Daarnaast brengt het jeugdtoneel in het voorjaar of zomer een toneelstuk voor het voetlichtToneelvereniging Hervelo speelt op vrijdagavond 24 en zaterdag 25 oktober de klucht: Berend is van de kaort . Geschreven door Bernd Gombold. Al is het nog oktober, in deze prachtige klucht brengen zij de bezoeker alvast helemaal in kerstsfeer en wordt u al snel meegezogen in emoties en drukte die zich openbaren vlak voor kerst.

U herkent het vast wel, moeder Stien Meijer hoopt ook dit jaar weer op een mooi kerstfeest, een echte kerstboom, een heerlijk kerstdiner en familie op bezoek. Echter haar man Berend en zoon Marco denken hier anders over en maken zich niet zo druk en voelen meer voor een avondje kaarten in de kantine van de voetbalclub. Marco s vriendin Sabine verheugt zich ook helemaal op een bijzondere en gezellige kerstavond. Traditiegetrouw komen ook dit jaar zwager Jannes en schoonzus Alberdina met kerst logeren en wordt het weer lekker druk in huize Meijer. Daarnaast heeft de familie Meijer een erg oplettende buurvrouw; mevr. Zwiggelaar, ze let op alles en iedereen en bemoeit zich overal mee! En de goedige buurman Theo? Die wil gewoon een mooi kerstfeest met de familie. Op de dag voor kerst doet Stien haar uiterste best om het kerstfeest te laten slagen, maar een inbraak, een ongeluk, een verdwenen zilverspar en problemen met het kerstdiner zorgen voor chaotische en hilarische taferelen..

Podium en spelers Naast een prachtig toneelstuk, heeft Hervelo dit jaar meer te laten zien, mede doordat de zaal in het dorpshuis is vergroot heeft Hervelo een geheel nieuw decor laten maken, dat volledig is ingespeeld op nieuwe technieken en mogelijkheden. Ook heeft Henry ten Have jarenlang als enthousiast toneelspeler een nieuwe rol toebedeeld gekregen binnen toneelvereniging Hervelo. Dit jaar heeft hij plaatsgenomen op de regisseursstoel. Een hele mooie uitdaging voor een persoon met veel toneelervaring en die de passie voor het toneel goed weet over te brengen naar de groep spelers. Reden genoeg om op 24 of 25 oktober een kijkje te komen nemen en alvast kerstavond te vieren bij Hervelo op een heel vermakelijke manier met deze echte klucht, in het Achterhoeks dialect.Jeugdtoneel 2014 :

Op vrijdag 16 en zaterdag 17 mei houdt de jeugd van toneelvereniging Hervelo uit Harreveld haar jaarlijkse toneeluitvoering. Dit jaar is gekozen voor het stuk : Riviera Brugpiepers van Henk te Brummelstroete. De uitvoering vindt plaats in dorpshuis het Kempken te Harreveld.

Op een camping voor jongeren kampeert een groep jongeren, de trienen. Ze hebben allemaal een oogje laten vallen op Dirk, een stoere boerenknul uit Havo 2. De meiden gebruiken deze vakantie om zich voor te bereiden op het nieuwe schooljaar en op een mogelijke ontmoeting met deze Dirk. Maar is Dirk wel de jongen die ze denken dat hij is? Op een gegeven moment krijgen de trienen nieuwe buurtjes. Deze nieuwe buren kunnen niet meer verschillen dan de trienen. Het zijn de diva s. Ze dragen kleding naar de laatste mode, hoge hakken en heel veel make up. De trienen en de diva s zullen als buurtjes met elkaar moeten kunnen opschieten, al loopt het helaas vaak uit op ruzie en conflicten. De campingmedewerkers doen hun uiterste best om de gasten een leuke vakantie te bezorgen. Ook zij hebben allemaal een eigen achtergrond en verhaal. Hier is ook niet alles wat het lijkt.

De spelers hebben elke week vanaf februari flink geoefend en ze zijn dan ook zeer gedreven om een mooi en goed toneelstuk neer te zetten. Tevens zijn er 11 debutanten die dit jaar voor het eerst op het podium staan. We spelen met een groep van 16 kinderen en een souffleuse. Samen met de oudgedienden wordt dit een stuk om nooit te vergeten. Riviera Brugpiepers wordt op een verhoging gespeeld zodat het publiek het allemaal goed kan volgen ,de uitvoering begint beide avonden om 19:00 uur.

Bij dorpshuis t Kempken is voldoende gelegenheid om de auto te parkeren. De entreekaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij dorpshuis t Kempken. Voor reserveringen kunt u bellen met

Karel Ten Have: 0544-352310

Rini Doppen: 0544-374113

mailen kan ook, rinidoppen@hotmail.nl , familietenhave@hetnet.nl

Komt allen naar dit spectaculaire toneelstuk en geniet van de jeugdspelers van Hervelo.

Harreveld laaiend enthousiast over toneeluitvoering!

Harreveld - Vrijdagavond 25 en zaterdagavond 26 oktober liep vrijwel heel Harreveld uit voor de jaarlijkse toneeluitvoering van toneelvereniging Hervelo. Hervelo heeft onder regie van Wim de Roos een erg goede voorstelling met een ervaren cast op de planken gezet. Ze namen het publiek vanaf het begin tot het einde mee in het verhaal.

Alle aanwezigen in het Dorpshuis t Kempken konden genieten van de heftige verwikkelingen en bijzondere typetjes van het blijspel : de familie Bruinsma in de bocht, groeten van de Veluwe Het zal je maar gebeuren, je wint een week vakantie in een caravan op de Veluwe. Je neemt je familie mee en gaat op weg. Maar op plaats van bestemming lijkt de vakantie toch iets anders uit te pakken dan je had gedacht. Dan heb je nog de buren, holbewoners, vakantiegasten van een heel ander niveau en zo dus komt op de camping de familie Zwaanswijk met de caravan naast het gezin van Sjef Bruinsma te staan. Sjef Bruinsma werd op geweldige manier gespeeld door Andre Reukes, recht voor zijn raap en vlot van de tongriem gesneden. Margreth Tankink speelde zijn vrouw Truus; het publiek had medelijden met haar. Manlief en zoon werden door haar op hun wenken bediend en groot was dan ook de hilariteit wanneer ze weer over de aardappels begon! Zoon Boris (Rene Kolkman) was erg geinteresseerd in vrouwelijk schoon en speelde zijn rol vol overtuiging. Veelvuldig kreeg ook hij gul applaus van het ruimschoots aanwezige publiek.

Het contrast met de familie van Zwaanswijk in de andere caravan was groot: de rol van vader Jan Hein was Henry ten Have op het lijf geschreven. Strak in het pak, onberispelijk woordgebruik en ja darling/ nee darling. Een echte Jan Hen! volgens Sjef Bruisma en volgens het volop genietende publiek. De bekakte bazige Mathilda Zwaanswijk werd heel mooi neergezet door Anja Klein Holkenborg en Corry Beusink speelde op hilarische wijze de arrogante en eigenwijze schoonmama van de familie Zwaanswijk. Nee, dan de dochter des huizes Clarissa Zwaanswijk (Muriel Meekes), die genoot volop van het campingleven. Na enige verwikkelingen, waar Boris Bruinsma de hand in had, kon ze uiteindelijk haar nieuwe vriendje Michiel Hulst in de armen sluiten. Deze rol werd goed vertolkt door Stefan Kampshof. Zo werd de ruzie scene tussen Clarissa en Michiel subliem en levensecht neergezet.

Wat het bij Hervelo altijd zo bijzonder maakt is de tribuneopbouw. De publiek zitten in een carre-vorm om het toneel heen van laag naar hoog en de toneelspelers spelen op de vloer, als het ware midden tussen het publiek. Met veel kunst en vliegwerk was het de decorploeg gelukt om twee echte caravans in het dorpshuis te krijgen. Deze werden uiteindelijk als hoofdprijs in de verloting weggedaan en zondagochtend konden de nieuwe eigenaars hun huisje op wielen ophalen bij het Dorpshuis. Kortom, Hervelo kan terugkijken op een zeer geslaagd toneelweekend!

Voor meer info over inhoud en spelers klik
  • HIER
  • Het publiek wacht in spanning op wat er komen gaat