Alfred en Albert 2016

 

TWEE SPETTERENDE UITVOERINGEN DOOR TONEELVERENIGING HERVELO !

Het publiek, dat in Harreveld in carré-vorm zat rondom het decor, genoot van het begin tot het eind. Op 21 en 22 oktober j.l. werd voor een uitverkochte zaal de komedie: “Alfred en Albert” gespeeld.

Het publiek kon genieten van de persoonsverwisseling; Alfred en Albert Hoekstra, op unieke wijze gespeeld door Ronny Wellink. Een acteerprestatie van formaat ! Zijn vrouw Ria en dochter Annemiek, zeer natuurlijk gespeeld door Margreth Tankink en  Anouk ten Have, gaan een weekend op familiebezoek. Voor Alfred een reden om de bloemetjes eens flink buiten te zetten in Parijs. Boekhouder Paul , een sterke rol van debutant Dirk Wopereis ,en tevens vriend van dochter Annemiek krijgt de verantwoordelijke taak alles in huize Hoekstra in goede banen te leiden tijdens zijn afwezigheid. Al snel ontstaan de eerste problemen wanneer Eva (met lef gespeeld door Muriël Meekes) een nachtclubdanseres onverwacht een bezoek brengt aan Alfred. Zij is door hem al eens uitgenodigd na een gezellige avond in een club. Ondanks haar komst besluit Alfred toch naar Parijs te vertrekken mag Paul de  problemen oplossen. Het lijkt allemaal toch goed te komen als bij toeval de broer van Alfred, Albert Hoekstra een bezoek brengt vanuit Amerika. Volgens Paul is het probleem verholpen als hij de plaats van zijn broer inneemt en hij zolang het nodig is de taak van “de heer des huizes” vervult. Een miscommunicatie heeft ervoor gezorgd dat de zus van Ria, Hannie (Corry Beusink)en Klaas Damminga (André Reukers) , bij de familie Hoekstra op de stoep staan. Door beide acteurs zeer vermakelijk neergezet !  Als  Ria en dochter tot overmaat van ramp weer naar huis komen raakt het huis voller en voller. Wanneer dan ook nog de sullige Joris Derksen ( door Stijn Hulshof met rust en precisie gespeeld) een compagnonschap wil regelen en  zijn oog valt  op de knappe dochter Annemiek, is de chaos compleet . Zowel de broer uit Amerika als dokter Veenhuis (door de ervaren André Meekes grappig neergezet), die op verzoek van Ria de heer des huizes onderzoekt, vallen voor de mooie blonde Eva. In huize Hoekstra gaat menig hartje bij de mannen sneller kloppen en dat zorgt er voor dat de verwarringen in het huis alsmaar groter werden. En er op het eind aan  het hele verhaal, geen touwtje meer vast te knopen was……

Hervelo kan opnieuw terugkijken op twee geweldig goed verlopen uitvoeringen, onder leiding van regisseur Henry ten Have en souffleuse Marga Kolkman. Een toneelstuk met verrassende verwikkelingen, zorgden ervoor dat het publiek van het begin tot het eind kostelijk werden vermaakt!