Acteerworkshop-Jeugdkamp-Harreveld-768x250

Succesvolle acteerworkshop tijdens Jeugdkamp Harreveld!

Na de opwindende belevenissen van Jeugdkamp Harreveld lijkt de jeugd uit Harreveld langzaam maar zeker weer terug te keren naar het normale ritme. Toch willen wij nog even terugblikken op een bijzonder moment: de acteerworkshop die plaatsvond op maandagavond 7 augustus. Hét moment dat zowel de jonge deelnemers als de ervaren kampleiders de wereld van het toneelspelen binnenstapten. En dat alles onder de bezielende begeleiding van regisseur Marja.

Acteren is voor iedereen!

De acteerworkshop bracht een diverse groep samen, van basisschoolkinderen uit groep 4 tot en met groep 8 tot de kampleiders die het Jeugdkamp Harreveld in goede banen hebben geleid. In het sfeervolle onderkomen werden de deelnemers verwelkomd met een mix van spanning en nieuwsgierigheid. De regisseur van toneelvereniging Hervelo, Marja, stond klaar om haar kennis en ervaring te delen en de jeugd te leiden in de kunst van het acteren.

Marja’s toewijding en passie voor het toneel was duidelijk voelbaar. Met geduld en inzicht wist ze de deelnemers uit hun schulp te laten kruipen en hen stap voor stap vertrouwd te maken met de basisprincipes van acteren. De terughoudendheid begon geleidelijk aan te wijken, en al snel vonden de jonge talenten en ervaren kampleiders zichzelf terug in een wereld van creativiteit en verbeelding.

De transformatie naar echte toneeltijgers!

De resultaten waren opmerkelijk. Wat begon als onzekerheid en bescheidenheid veranderde in oprechte expressie en zelfvertrouwen. De acteerworkshop bood een veilige omgeving waarin deelnemers de ruimte kregen om zichzelf uit te drukken en te experimenteren met de kunst van het toneelspelen. Er werden improvisaties uitgeprobeerd, korte scenes werden gespeeld, en de ruimte vulde zich met de klanken van lachende stemmen en applaus.

Bekijk hier een stukje van het resultaat in bewegend beeld!

en hier is nog een leuke video van de kids op toneel.

Volgend jaar weer jeugdtoneel?

Terugkijkend op deze acteerworkshop kunnen we concluderen dat wij als vereniging een waardevolle gelegenheid hebben geboden aan de jeugd en kampleiders van Harreveld. Met deze eerste kennismaking is het voor degenen die de smaak te pakken hebben gekregen een mooie stap naar het jeugdtoneel! We zijn druk bezig met nieuwe plannen om weer een jeugdvoorstelling op de planken te brengen. De ideeën worden zorgvuldig gesmeed, en wie weet welke verrassende theatrale avonturen er in het verschiet liggen. Zodra hier meer over bekend is, verschijnt het vanzelf op onze website en social media.

Gerelateerde nieuwsberichten