Alfred en Albert - groepsfoto - Toneelvereniging Hervelo

Alfred en Albert 2016

Twee spetterende uitvoeringen door Toneelvereniging Hervelo!

Het publiek, dat in Harreveld in carré-vorm zat rondom het decor, genoot van het begin tot het eind. Op 21 en 22 oktober j.l. werd voor een uitverkochte zaal de komedie: “Alfred en Albert” gespeeld.

Het publiek kon genieten van de persoonsverwisseling; Alfred en Albert Hoekstra, op unieke wijze gespeeld door Ronny Wellink. Een acteerprestatie van formaat ! Zijn vrouw Ria en dochter Annemiek, zeer natuurlijk gespeeld door Margreth Tankink en  Anouk ten Have, gaan een weekend op familiebezoek. Voor Alfred een reden om de bloemetjes eens flink buiten te zetten in Parijs. Boekhouder Paul , een sterke rol van debutant Dirk Wopereis ,en tevens vriend van dochter Annemiek krijgt de verantwoordelijke taak alles in huize Hoekstra in goede banen te leiden tijdens zijn afwezigheid.

Al snel ontstaan de eerste problemen wanneer Eva (met lef gespeeld door Muriël Meekes) een nachtclubdanseres onverwacht een bezoek brengt aan Alfred. Zij is door hem al eens uitgenodigd na een gezellige avond in een club. Ondanks haar komst besluit Alfred toch naar Parijs te vertrekken mag Paul de  problemen oplossen. Het lijkt allemaal toch goed te komen als bij toeval de broer van Alfred, Albert Hoekstra een bezoek brengt vanuit Amerika. Volgens Paul is het probleem verholpen als hij de plaats van zijn broer inneemt en hij zolang het nodig is de taak van “de heer des huizes” vervult.

Een miscommunicatie heeft ervoor gezorgd dat de zus van Ria, Hannie (Corry Beusink)en Klaas Damminga (André Reukers) , bij de familie Hoekstra op de stoep staan. Door beide acteurs zeer vermakelijk neergezet !  Als  Ria en dochter tot overmaat van ramp weer naar huis komen raakt het huis voller en voller. Wanneer dan ook nog de sullige Joris Derksen ( door Stijn Hulshof met rust en precisie gespeeld) een compagnonschap wil regelen en  zijn oog valt  op de knappe dochter Annemiek, is de chaos compleet . Zowel de broer uit Amerika als dokter Veenhuis (door de ervaren André Meekes grappig neergezet), die op verzoek van Ria de heer des huizes onderzoekt, vallen voor de mooie blonde Eva.

In huize Hoekstra gaat menig hartje bij de mannen sneller kloppen en dat zorgt er voor dat de verwarringen in het huis alsmaar groter werden. En er op het eind aan  het hele verhaal, geen touwtje meer vast te knopen was……

Hervelo kan opnieuw terugkijken op twee geweldig goed verlopen uitvoeringen, onder leiding van regisseur Henry ten Have en souffleuse Marga Kolkman. Een toneelstuk met verrassende verwikkelingen, zorgden ervoor dat het publiek van het begin tot het eind kostelijk werden vermaakt!

Gerelateerde nieuwsberichten

 • Hervelo speelt de ‘Vrolijke vrouwtjes van Windsor’

  Dit jaar speelt Hervelo een bijzonder stuk op een bijzondere locatie. Shakespeare's “ Merry Wives of Windsor” met 20 spelers uit Harreveld en enkele spelers van buurtverenigingen wordt opgevoerd in een grote hal bij de Wopa in Harreveld.

 • Kaartverkoop geopend, scoor nu je kaartjes voor toneelstuk ‘Gestrand’

  Het moment waarop je hebt gewacht is eindelijk daar! De kaartverkoop voor het meeslepende toneelstuk “Gestrand” van Toneelvereniging Hervelo is van start gegaan. Boek snel je tickets, want dit wil je écht niet missen!

 • Maak je klaar voor ‘Gestrand’ met Toneelvereniging Hervelo!

  Heb jij het al genoteerd in je agenda? Zo niet, dan is het hoog tijd om een paar data met een dikke, rode stift te omcirkelen! Toneelvereniging Hervelo heeft namelijk groots nieuws voor je: dit jaar brengen we het huiveringwekkende toneelstuk ‘Gestrand’ op de planken!

 • Succesvolle acteerworkshop tijdens Jeugdkamp Harreveld!

  Na de opwindende belevenissen van Jeugdkamp Harreveld lijkt de jeugd uit Harreveld langzaam maar zeker weer terug te keren naar het normale ritme. Toch willen wij nog even terugblikken op een bijzonder moment: de acteerworkshop die plaatsvond op maandagavond 7 augustus.

 • Welk toneelstuk speelt Hervelo dit jaar?

  Wij zijn weer van start gegaan en stomen ons klaar om het podium te veroveren met een gloednieuwe productie. Na maanden van spanning en anticipatie heeft de leescommissie maar liefst drie fantastische toneelstukken geselecteerd.

 • Vandaag 2 voorstellingen Hervelo

  De spelersgroep is met de laatste voorbereidingen bezig, volgende week wordt de multifunctionele zaal in dorpshuis ’t Kempken omgetoverd naar een waar carré. Dan zullen de laatste puntjes op de i worden gezet.

 • Aftrap Toneelweek Hervelo

  De spelersgroep is met de laatste voorbereidingen bezig, volgende week wordt de multifunctionele zaal in dorpshuis ’t Kempken omgetoverd naar een waar carré. Dan zullen de laatste puntjes op de i worden gezet.

 • En we blijven ook slapen ! 28 en 29 oktober Hervelo

  De spelersgroep is met de laatste voorbereidingen bezig, volgende week wordt de multifunctionele zaal in dorpshuis ’t Kempken omgetoverd naar een waar carré. Dan zullen de laatste puntjes op de i worden gezet.

 • Toneelvereniging Hervelo gaat weer het toneel op!

  “…en wij blijven ook slapen!”, is de titel van het toneelstuk dat Hervelo ten uitvoering gaat brengen. Na twee jaar betreedt toneelvereniging Hervelo weer het podium, met een blijspel van Carl Slotboom.

 • Bloemencorso Lichtenvoorde 2022

  Een ontzettend mooie corsowagen: “Gehavend”, met een prachtige uitvoering van de figuratie, resulteerde in de eerste prijs voor de figuratie en een zevende plek van de vakjury.